Historian havinaa ja muuta mukavaa

Mäntyrannan historiaa

Puheenjohtaja Merja Oksman haastattelussa Savon Aalloilla lauantaina 20.3. Käy kuuntelemassa haastattelu osoitteesta: https://www.savonaallot.fi/podcastit

Esitykset alkoivat tässä pihapiirissä 57 vuotta sitten vaatimattoman katsomon turvin. Vuonna 1974 Siilinjärven nuorisoseuralaiset kunnostivat sitä kunnan tuella ja kunta rakennutti nykyisen katsomon 80-90 luvun taitteessa, joka katettiin myöhemmin. Siilinjärven kunta ja kulttuuritoimi omistaa rakennukset ja alueen joissa Siilinjärven Teatteri on vuokralla.


Vuonna 1964 esitettiin Linnankosken Laulu tulipunaisesta kukasta, ohjaus Rauni Mollberg ja vuonna 1965 Pakkalan Tukkijoella, sama ohjaaja.
Siitä tehden esityksiä on ollut lähes joka kesä. Lisäksi on tuotettu ns. sisänäytelmiä. Ohjaajina ovat vierailleet mm. Erkki Björkbacka vuonna 1979 Väinämöinen ja kumppanit, Mauri Saikkonen vuonna 1980 Putkinotko, Pekka Kekäläinen vuonna 1983 Liika viisas.
Tutuiksi ovat tulleet myös ohjaajat Topi Mikkola, Antero Karhunen, Matti Pajula, Pentti Pesä, Ismo Apell ja kesällä nähdään Janne Puustisen kolmas ohjaustyö Siilinjärven Teatterissa.


Näytelmät pohjautuvat pääosin suomalaisten kirjailijoiden teksteihin jättäen ajatuksille tilaa.
Siilinjärvellä toimii myös Teatteri Vivates, jonka kanssa tehdään mm. näyttelijäyhteistyötä. Kunnan kulttuuritoimen, Kulttuurillan ja seurakunnan kanssa järjestämme myös yhteisiä tapahtumia.
Kunnan tavoitteena on laajamittainen koko Siilinlahden alueen kehittäminen kuntalaisten yhteiseksi kokoontumis- ja virkistysalueeksi.

Muutamia tiedossa olevia tapahtumia:
29.5. Avoimet harjoitukset Mäntyrannassa klo 12-16

31.7. Koko kansan Kirppistapahtuma klo 10-14

12.8. Vieraileva teatteriesitys www.sailattaret.com klo 18

22.8. Seurakunnan Luontokirkko klo 10

Seuraile tapahtumiamme ja tulevia henkilöhaastatteluja kesän näytelmätiimiläisistä www-sivuillamme ja Facebookissa.

Vastaa